C. Göran Karlsson
Kvartalets konstnär hösten 2006

Galleri Enjoy Scandinavian Art - galleri med försäljning av grafiska blad.

C. Göran Karlsson var aktuell i flera sammanhang under sommaren och hösten 2006. Under juni-augusti ställde han ut verk på andra våningen i Lövstabruks stora magasin. Detta var en utställning tillsammans med fem andra konstnärer.

 

Lövstabruks stora magasin på vernissagedagen den 10 juni. Utställning på tre plan.
Lövstabruks stora magasin på vernissagedagen den 10 juni.

 

På vernissagedagen samlades inbjudna gäster från flera håll i Sverige till öppningen av en fantastiskt fin utställning med verk av de sex konstnärerna Lennart Aschenbrenner, Curt Hillfon, C. Göran Karlsson, Nils Kölare, LG Lundberg och Harald Lyth.

Stiftelsen Leufsta bjöd på en utsökt buffé i Orangeriebyggnaden i Lövstabruks herrgårdspark. Här dukades det upp med mat, producerad i närområdet, som kunde förtäras ute i det vackra sommarvädret.

Den 29 augusti öppnade ytterligare en utställning av C. Göran Karlsson och då i Konstakademiens Galleri öst, Stockholm.

Presentation - C. Göran Karlsson, Galleri Öst, Konstakademien, Stockholm

Observera att de flesta konstverken går att erhålla i förstoring genom att klicka på målningarna i bilderna.

 

C Göran Karlssons målningar
C. Göran Karlssons målningar Ur legenden och korset, olja och Den artificiella skogen, tempera. Klicka på bilderna för förstoring av konstverken.

 

  C Göran Karlssons målningar
Tre temperamålningar av C. Göran Karlsson: I Galileis värld, Nycklar, Nycklar
Konstverk av C Göran Karlsson
Tystnaden, tempera, Bebådelsen, serigrafi samt Änglarna, serigrafi av C. Göran Karlsson

 

 

  Grafik, tapisseri samt skultur i trä av C Göran Karlsson
Änglarna serigrafi (vänster), Änglarna, tapisseri (höger) samt S:t Göran och draken, skulptur i trä (mitten) av C. Göran Karlsson.

I katalogen "Leufsta sommaren 2006" till utställningen presenteras de sex konstnärerna individuellt. Texterna är skrivna av Susanna Slöör och Ann-Charlotte Ljungholm.

 


 

I C. Göran Karlssons biografi går det att läsa mer om hans konstnärskap.
C. Göran Karlssons biografi


Till Enjoy Scandinavian Arts grafik av C Göran Karlsson

© Copyright: C. Göran KarlssonStartsida   Tillbaka
Målning av C. Göran Karlsson - Klicka på målningen för en förstoring. Målning av C. Göran Karlsson - Klicka på målningen för förstoring. Temperamålningen I Galileis värld av C. Göran Karlsson Temperamålning Nycklar av C. Göran Karlsson Temperamålning Nycklar av C. Göran Karlsson Målningen Tystnaden, tempera, C. Göran Karlsson Serigrafi Bebådelsen av C. Göran Karlsson Serigrafi Änglarna av C. Göran Karlsson Skulptur i trä S:t Göran och draken av C. Göran Karlsson Serigrafi Änglarna av C. Göran Karlsson Tapisseri Änglarna av C. Göran Karlsson Skulptur i trä S:t Göran och draken C. Göran Karlsson