Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

Pontus Raud -
Kvartalets konstnär hösten 2013

Här visas bilder från Pontus Rauds utställning på Galleri Flach som pågick 14 november - 14 december 2013. Pontus Raud är under åren 1994-1998 utbildad på Konsthögskolan i Stockholm och St Martin College of Fine Art i London och har sedan dess varit verksam både som konstnär och projektledare i en rad olika sammanhang.

Observera att samtliga målningarna går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

 

Pontus Raud 2013
Pontus Raud och målningen Go Public i bakgrunden.

 

Pontus Rauds målningar - klicka på målningarna för förstoring av konstverken.
Pontus Rauds målningar (pastell på papper 2013) - Public Constitutions, Red Landscape, Future, Hades och Go Public. Klicka i bilden för förstoringar av konstverken.

 

Pontus Rauds målningar - klikcka i bilden för förstoring av konstverken.
Pontus Rauds målningar (pastell på papper 2013) - Go Public, Sculpture och Blue Escape. Klicka i bilden för förstoringar av konstverken.

 

Galleri Flachs text till utställningen

"I utställningen ”Go Public” presenterar Pontus Raud en serie nya pastellmålningar som på ett intressant sätt lyfter fram både ett övergripande mönster och dess enskilda delar. Han har sedan ett antal år tillbaka arbetat med ett pastellmåleri som i sina motiv ofta befunnit sig nära vardagen och det personliga betraktandet. I dessa arbeten har konstnären tagit ett par steg tillbaka och betraktat vardagen och individen på ett större avstånd. I målningen ”Go Public” möter vi en publik och ett myller av individer som smälter samman i en sorts rik och mångfasetterad mosaik. Där finns en rörelse mellan kropparna och samtidigt en övergripande struktur som vävs samman i en glimrande och närmast abstrakt komposition. Det är ett samspel mellan detaljer och ett överordnat raster som återkommer i flera av målningarna. Genom den mättade och färgstarka pastellfärgen framträder vissa enskilda detaljer nästan som skulpturala objekt, på väg att vilja kliva fram eller buktat sig ur bilden. I målningarna finns också ett ljus som letar sig in och som skapar intressanta volymer i bilden. Det är ett ljus som, liksom pastellfärgens unika egenskaper, fascinerar konstnären och hjälper till att skulptera fram nya former och volymer."
Eva Lotta Holm Flach

Galleri Flach

För mer information om galleriet och utställningen se:
Galleri Flach

Biografi

I Pontus Rauds biografi går det att läsa mer om hans konstnärskap.
Pontus Rauds biografi

Galleri med grafik

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning se,
Konstverk till försäljning av Pontus Raud

 

 

Pontus Rauds målning Italy - Klicka för förstoring.
Pontus Rauds målning Italy (pastell på papper 2009). Klicka på bilden för förstoring av konstverket.

 

© Copyright: Pontus Raud
Foto: No WaIT AB

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -   
Pontus Rauds målning Public Constitution - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Red Landscape - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Future - Klicka för förstoring. Målning Hades av Pontus Raud - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Go Public - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Go Public - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Sculpture - Klicka för förstoring. Pontus Rauds målning Blue Escape - Klicka för förstoring.