Pontus Raud -
Kvartalets konstnär vinter 2004

Pontus Raud ställde ut på Norrtälje konsthall tillsammans med sin mor Margareta Raud under tiden tiden 24 januari t.o.m. 28 februari 2004.

Norrtälje konsthall

I konsthallens stora rum hängde Pontus målningar till höger och mor Margaretas målningar rakt fram och till vänster. På bilden till höger ser vi dem tillsammans. Margaretas målningar syns i bakgrunden och Pontus träskulpturer i förgrunden.

Pontus Raud med sin mor Margareta Raud, klicka på bilden för en förstoring.

Norrtälje konsthalls stora rum

I utställningen ger Pontus Raud uttryck för den isolation mellan människor som vårt samtida samhälle medför. Idag finns så många möjligheter till kommunikation att den fysiska kontakten inte behövs på samma sätt som tidigare. Vi blir mer avskärmade och mer passiviserade och Pontus befarar att detta i slutändan leder till minskad empati.

Mitt i rummet är skulpturen Kärleksbilar placerad. Kärleksbilarna skriker ut kärlekshjärtan men alla bilarna är isolerade från varandra och försöker förgäves nå varandras hjärtan.

Klicka på konstverken för att se dem i förstoring.


Konstverken på väggarna från vänster till höger:
Målning "Hus" (2004), målning "Lösningen" (2004), målning "Problemet" (2004), torrnålsgravyr via plotter "Brudnäste" (2003), målning "I hörnan" (2000), Tuschteckning och spraymålning på plast "Bevakad" (2004), Självporträtt (2003) fototeknik. Samtliga oljemålningar är utförda på pressade träplattor sk. dmf.
I förgrunden är skulpturen "Kärleksbilar" placerad.Ett konstverk växer fram

När vi kom till Norrtälje konsthall för att fotografera torsdagen före vernissagen så var Pontus aktiv med att färdigställa installationen Aphavet. Här visar vi bilder under pågående arbete.

Fotot nedan till höger togs strax innan arbetet med installationen Aphavet avslutades för dagen. Klicka på denna bild för att se konstverket i förstoring.Pontus Raud i arbete med intstallationen Aphav.   Pontus Raud i arbete med intstallationen Aphav.   Pontus Raud i arbete med intstallationen Aphav.   Pontus Raud i arbete med intstallationen Aphav.  

Installation Aphav av Pontus Raud - Klicka på bilden för att se konstverket i förstoring.Pontus konstverk i de övriga rummen

Pontus Raud Kärleksbil - klicka på bilden för att se konstverket i förtoring.
Träskulptur "Kärleksbil"

 

Ytterligare en kärleksbil återfinns i ett av de mindre rummen. Klicka på bilden till vänster för att se träskulpturen i förstoring.

 

 

Pontus Rauds konstverk Porträtt av min mor - Klicka på konstverket för att se en förstoring.


Självporträtt - Siluett i trä.
  Till höger visas "Porträtt av min mor". Tusch och olja på plast. Klicka på bilden för att se konstverket i förstoring.

 


För mer information om Pontus Rauds konstnärskap se:
Biografi Pontus Raud

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning se,
Konstverk till försäljning av Pontus Raud

 


Startsida   Tillbaka
Målning Hus av Pontus Raud - Klicka på målningen för att se den i förstoring. Skulptur Kärleksbilar av Pontus Raud - klicka på bilden för att se konstverket i förstoring. Skulptur Kärleksbilar av Pontus Raud - klicka på bilden för att se konstverket i förstoring. Skulptur Kärleksbilar av Pontus Raud - klicka på bilden för att se konstverket i förstoring. Skulptur Kärleksbilar av Pontus Raud - klicka på bilden för att se konstverket i förstoring. Skulptur Kärleksbilar av Pontus Raud - klicka på bilden för att se konstverket i förstoring. Målningen Lösningen av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring. Målningen Problemet av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring. Torrnålsgravyr via plotter Brudnäste av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring. Målningen I hörnan av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring. Bevakad Tuschteckning och spraymålning på plast av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring. Självporträtt av Pontus Raud - Klicka på bilden för en förstoring.