Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

KG Nilson -
Kvartalets konstnär våren 2012

KG Nilsons utställning ”Periskop” på Konstnärhuset, Smålandsgatan 7 i Stockholm den 7-25 januari 2012 visade målningar och grafik från de senaste åren.

KG Nilson har i bland räknats in bland de konstruktiva bildskaparna men han är bredare än så och har både kartbilder och panoramor på sin repertoar. Färgen kom tidigt att locka honom och 1972 gjorde han en färgutställning för Riksutställningar och han har skrivit en färglära som kommit i flera upplagor.

 

KG Nilson ställer ut på Konstnärshuset i Stockholm i januari 2012.
KG Nilson med målningen "En ö i tidens hav" i bakgrunden.

Stora Galleriet

Observera att alla målningarna i Stora Galleriet går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Överblick över Konstnärshuset stora sal.
Överblicksbild - Konstnärshusets Stora Galleri. Här börjar vandringen åt vänster när man kommer in i entrén.

 

KG Nilson ställer ut i konstnärshuset - vägg 1 till vänster.
Målningarna "Kvadrat, cirkel, spegling", "TImglas, pilar" samt "Karta, byggnader".
Klicka i bilden
för att se förstoringar av konstverken.

 

KG Nilsons utställning - vägg 2.
Målningar "Tre villor", "Sjöläge", "Växande", "Vägen till havet", "Vägar" samt stolen som är målad av KG Nilson och formgiven av Åke Axelsson. Klicka i bilden för att se förstoringar av konstverken.

 

Vägg 3 i Konstnärshusets stora sal - KG Nilsons utställning.
Målningarna "Vägen till havet", "Vägar", "Brus, signaler", "Periskop", "En ö i tidens hav", "Vid havet 1", "Vid havet 2". Klicka i bilden för att se förstoringar av konstverken.

 

Vägg 4 i Konstnärshusets stora sal - Utställning av KG Nilson.
Fyra målningar "Lusthus, periskop" till vänster och målningarna "Röda timglas", "Gula timglas", "Blå timglas" samt "Gröna timglas" till höger. I målningarna på temat ”Timglas” är det den renodlade färgverkan och ögats vandring som lockat och i bilder som erinrar om arkitektens planritningar, se nedan, kan man företa imaginära vandringar.

 

Vägg 1 till höger när man kommer in i entrén till Konstnärshusets stora sal - KG Nilsons utställning.
Målningarna "Lustslott", "Villa", "Rum", "Ovalt Palats" samt "Teater". Kartbilderna och utsikterna har karaktär av samtidskommentar, inte minst i detaljer. Det är inte alltid en idyll som visas och i Grafikgalleriet, se nedan, finns ett rum ägnat åt krig.

Grafikgalleriet - lilla rummet

Grafik och måliningar av KG Nilson i Konstnärshusets grafikgalleri.
"Sclachtbild" (olja), "Inflygning" (etsning), "Onda fåglar" (målning), "Stalingrad I" (giclée), "Stalingrad im Schnee" (olja)

 

Grafik och målningar av KG Nilson i Konstnärshusets grafikgalleri.
Normandie (blyerts), Normandie (olja), Skånskt landskap (etsning), Kust (färgetsning) och målningarna (olja) "Uppställning 1" och "Uppställning 2".

Grafikgalleriet - stora rummet

Stora rummet i Konstnärshusets grafikgalleri - KG Nilsons grafik.
Grafik av KG Nilson

 

Stora rummet i Konstnärshusets grafikgalleri - KG Nilsons grafik.
Grafik av KG Nilson

 

Stora rummet i Konstnärshusets grafikgalleri - KG Nilsons grafik.
Grafik av KG Nilson

Omkonst skriver om utställningen

Ett färgbad i det gråvita, omkonst.se

Biografi

I KG Nilsons biografi går det att läsa mer om hans konstnärskap.
KG Nilsons biografi

Galleri med grafik

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning av KG Nilson se,
KG Nilsons galleri

 

 

© Copyright: KG Nilson
Foto: No WaIT AB

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -   
Målning i olja av KG Nilson - Kvadrat, cirkel, spegling - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Timglas, pilar av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Karta, byggnader av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Tre villor av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Växande av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Växande av KG Nilson - Klicka för förstoring. Stol formgiven av Åke Axelsson med  målning av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Vägen till havet av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Vägar av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Vägen till havet av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Vägar av KG Nilson - Klicka för förstoring. Målning Vid havet II av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vid havet I av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning  En ö i tidens hav av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Periskop av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Brus, signaler av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målningar Lusthus, periskop av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverken. Målning Röda timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Gula timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Blå timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Gröna timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Lustslott av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Villa av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Rum av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ovalt palats av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Teater av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Kvadrat, cirkel, spegling av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Teater av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ovalt palats av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Rum av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Villa av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Lustslott av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Gröna timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Blå timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Gula timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Röda timglas av KG Nilson - Klicka för förstoring av konstverket. Målningen Brus, signaler av KG Nilson - Klicka för en förstoring.