Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

Ann Makander -
Kvartalets konstnär våren 2012

Ann Makander ställde ut i Enköpings konsthall 10 mars - 1 april 2012.

 

Ann Makander ställer ut i Enköpings konsthall.
Ann Makander med målningen i Havet till vänster och målningarna Sköldpadda, Gula fiskar och Rörelse till höger. Klicka i bilden för att se förstoringar av konstverken.

Text till utställningen

"Naturen är viktig för mig. När jag vandrar längs stranden på Österlen kan jag se sandkorn som flyter på ytan av en vattenpöl och ger skuggor. Regndroppar som ger snabba avtryck - ringar. Dessa fenomen av spegling, mönster och upprepning väcker mitt intresse. I Berlins zoo har jag länge stått framför ett akvarium med svävande maneter. De tillhör en annan värld och fascinationen inför vattenriket har gett upphov till bilder med fiskar och sköldpaddor.

Målningen Papegoja av Ann Makander - Klicka för förstoring.
Målning Papegoja av Ann Makander

I ett gammalt familjealbum har jag funnit foton av släktingar som blivit utgångspunkt för nya bilder. Också det en annan värld. En förfluten, men ändå bekant. De kan inbjuda till reflektioner inför våra egna liv.

De senaste verken har åter mönster och upprepning som inspiration. I filtar och sömnad möter man avtryck av människans återkommande behov av att gestalta och kanske ser man på tingen på ett nytt sätt."
Ann Makander

Rum 1

Observera att alla målningar går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Ann Makanders målningar...
Ann Makanders målningar: I havet, Sköldpadda, Gula fiskar och Rörelse. Klicka i bilden för att se förstoringar av konstverken.

 

Ann Makanders målningar... Målningar av Ann Makander: Röda havet, Lek och Ensam. Klicka i bilden för att se förstoringar av konstverken.

Rum 2 - grafik

En del av de grafiska bladen går att se i förstoring.

Grafik av Ann Makander.
Grafik av Ann Makander.
Från vänster: I havet, Skugga, Gula fiskar, Korall, Näckros och Fågel.

 

Grafik av Ann Makander.
Grafik av Ann Makander - Etsningar på vänstra väggen: Bläckfisk, Rörelse och Skuggan. Högra väggen Gicléerna: Maneter, Clowner och Sköldpadda. Alla utom Sköldpadda går att se i förstoring genom att klicka i bilden.

 

Rum 3 - Målningar och grafik

Observera att alla målningar går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Ann Makanders målningar...
Måningarna Skymning, Zebror och Clowner av Ann Makander.


Ann Makanders målningar...
Målning Tre ess till vänster och Gicléerna Picknick I och Picknick II till höger.

 

Ann Makanders målningar...
Målningarna Filt I, Fjäril och Filt II av Ann Makander.

Konsthallen Enköpings konstförening

Läs mer om Konsthallen:
Konsthallens Enköpings konstförenings webbplats

Biografi

Ann Makander ställer ut på Enköpings konsthall.

I Ann Makanders biografi går det att läsa mer om hennes konstnärskap.
Ann Makanders biografi

Galleri med grafik

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning av Ann Makander se,
Grafik till försäljning av Ann Makander

 

 

© Copyright: Ann Makander
Foto: No WaIT AB

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -   
Målningen I havet av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Sköldpadda av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Gula fiskar av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Rörelse av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Skymning av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Zebror av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Clowner av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Tre ess av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Filt I av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Fjäril av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Filt II av Ann Makander - Klicka för förstoring. Giclée I havet av Ann Makander - Klicka för förstoring. Litografi Korall av Ann Makander - Klicka för förstoring. Etsning Bläckfisken av Ann Makander - Klicka för förstoring. Etsning Rörelse av Ann Makander  - Klicka för förstoring. Giclée Maneter av Ann Makander - Klicka för förstoring. Giclée Clowner av Ann Makander - Klicka för förstoring. Etsning Skugga av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målning av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Lek av Ann Makander - Klicka för förstoring. Målningen Ensam av Ann Makander - Klicka för förstoring.