Bo Larsson
Konstakademiens västra sal «

Galleri Enjoy Scandinavian Art - galleri med försäljning av grafiska blad.

 

Nobel-diplom

Bo Larsson har under flera års tid haft i uppdrag att göra diplomen till Nobelpristagaren i litteratur. Till vänster i bilden nedan visas skisser samt kopior av diplomen. Några av dem går att se i förstoring genom att klicka på diplomen.

Nobeldiplom av Bo Larsson, till vänster i bilden.

 

Porträttmålaren Bo Larsson

Samtliga målningar går att klicka på och se i förstoring.

Bo Larssons porträtt

 

Collage

Samtliga collage går att klicka på och se i förstoring.

Bo Larssons utställning på Konstakademien 2006.

 

Detalj ur Bo Larssons collage - Skal och flagor
Detalj av Bo Larssons collage "Skal och flagor"
 

Utdrag av Ernst Brunners förord
"Lunch hos Larsson" ur katalogen till utställningen:

"Under aktuella lunchen, redan inne på pulverkaffet, hoppade han fram till draglådorna vid väggskåpet där han förvarade en uppsättning gamla penseldrag. Han hade för snart 30 år sedan målat med plastfärg på silikonpapper. Färgen fäste inte utan lossnade när den torkat och hamnade i utdragslådan. Att lägga intorkade penseldrag på hög var att måla utan att avbilda, att arrangera utan centralperspektiv. Då och då under flera decennier hade han gått fram till draglådan och på måfå ruskat om den för att se om färgmaterian visade upp en ny, tolkbar figuration.

Det gjorde den alltid, och satte man en svart prick i en av kurvaturerna blev det en mask.

Mycket intressant, för då kunde man fråga sig vad som var ting och vad som var färg.

Man kunde fråga sig hur materiens inre struktur såg ut, om det fanns en naturens minsta geometri, om den kunde brukas metaforiskt.

Främst gällde det att utmana det invanda seendet."

Ernst Brunner
Start Kvartalets konstnär - Bo Larsson Konstakademien 2006 «
Nobeldiplom Nadine Gordimer Nobeldiplom Derek Walcott Nobeldiplom Dario Fo Nobeldiplom Kenzaburo Oz Nobeldiplom Camilio José Cela Målning Långholmsvinter av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Kerstin Ekman av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Lars Ahlin av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Gunnel Ahlin av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Ernst Brunner av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Gerda Antti av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Målning Ylva Eggehorn av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Vedflisor, akryl, av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Sand som snö, sand och akryl, av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Flaxande flagor, akryl, av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Färg som näver, akryl, av Bo Larsson - Klicka för förstoring. Skal och flagor, akryl, av Bo Larsson - Klicka för förstoring.