Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

C Göran Karlsson -
Kvartalets konstnär vinter 2015

C Göran Karlsson ställde ut målningar på Galleri Strömbom i Uppsala, 21 november - 20 december 2015. Konstverken går att se i förstoring genom att klicka i bilderna.

C Görans text till utställningen, En ängel i rummet – min trygghet

För många år sedan såg jag en ängel av Tizian, i en bok med målningar från renässansens Italien. Den gjorde ett väldigt starkt intryck på mig, den hade en lyskraft, ett djup och en självklar enkelhet. En varm och kärleksfull utstrålning.

När jag sedan var ledsen av någon anledning, tog jag åter fram bilden av Tizians ängel. Den lyssnade, tröstade och gav mig kloka råd när jag var rädd för verkligheten utanför mitt trygga hem.

Det var denna känsla jag åter kom att tänka på när jag för tre år sedan blev förskräckt över livet. Jag börjande då arbeta med skisser där olika geometriskt enkla former bildade en gestalt, en symbol för ett lugn och en rofylld trygghet.

Ur det fortsatta arbetet har alla dessa ”Änglar” blivit till och jag har varit lycklig och harmonisk varje stund vi har varit tillsammans.

C Göran Karlsson, 2015

  C Göran Karlsson 2015
C Göran Karlsson, Galleri Strömbom, 2015


C Göran Karlsson ställer ut målningar i Galleri Strömbom. Klicka i bilden för förstoringar av konstverken. Målningarna En ängel i rummet nr 15 och 16 - Klicka för förstoring av konstverken. Målningen En ängel i rummet nr 14 -  Klicka för förstoring av konstverket. C Görans målningar En ängel i rummet - Klicka för förstoring. C Görans målningar En ängel i rummet nr 19 och 20 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 21 och 22 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 23 och 24 - Klicka för förstoring.
C Göran Karlssons målningar i äggoljetempera från vänster: En ängel i rummet 14-24.
Klicka i bilden för förstoring av konstverken.

 

C Göran Karlsson ställer ut målningar i Galleri Strömbom. Klicka i bilden för förstoringar av konstverken. Målningarna En ängel i rummet nr 16 - Klicka för förstoring av konstverken.C Görans målningar En ängel i rummet - Klicka för förstoring.C Görans målningar En ängel i rummet nr 19 och 20 - Klicka för förstoring.C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 21 och 22 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 23 och 24 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 1 och 2 - klicka för förstoring.
C Göran Karlssons målningar i äggoljetempera från vänster: En ängel i rummet 18-24, 1-2.
Klicka i bilden för förstoring av konstverken.

 

C Göran Karlsson ställer ut målningar i Galleri Strömbom. Klicka i bilden för förstoringar av konstverken. C Göran Karlssons målning  En ängel i rummet nr 4 - klicka för förstoring. C Göran Karlssons målning  En ängel i rummet nr 5- klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar En ängel i rummet nr 6 och 7 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målningar 10-12 - klicka för förstoring. C Görans målningar nr 8 och 9 - Klicka för förstoring. C Göran Karlssons målning En ängel i rummet nr 13.
C Göran Karlssons målningar i äggoljetempera från vänster: Nyckel, En ängel i rummet 4-13.
Klicka i bilden för förstoring av konstverken "En ängel i rummet 4-13".

Läs recenssion i Upsala Nya Tidning:
En flykt till andra världar - UNT.se

Biografi

I C Göran Karlssons biografi går det att läsa mer om hans konstnärskap.
C Göran Karlssons biografi

Galleri med grafik

För att se vilka grafiska blad som Enjoy Scandinavian Art har till försäljning av C Göran Karlsson se:
C Göran Karlssons galleri


© Copyright: C Göran Karlsson
Foto: No WaIT AB

 

 

 

C. Göran Karlsson
C Göran Karlsson dagen innan vernissagen på Galleri Strömbom.

 

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -