Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

Cajsa Holmstrand -
Kvartalets konstnär våren 2005

Cajsa Holmstrand ställde ut i Konstakademiens tre stora salar - 19 mars - 17 april 2005. Ulf Ahlner var utställningskommissarie.

 

Olle Granaths text till utställningen:
"Cajsa Holmstrand har i Pythagoras funnit en själsfrände. Frivilligt begränsar hon sitt formspråk till kuben, vars geometri lyder under Pythagoras sats, och ett fåtal färgtoner och sedan bygger hon sin egen värld med en variationsrikedom på vilken det inte går att se något slut. Likt Pythagoras ser också hon att de räta vinklarnas värld inte stänger henne ute från en dimension bortom det väg- och mätbara, ett snitt i en volym eller en yta ”…öppnar snitt till själen”."
Läs hela Olle Granaths text till utställningen

Bilderna är tagna dagen innan vernissagen då de sista finjusteringarna gjordes. Observera att de flesta konstverken går att erhålla i förstoring genom att klicka på bilderna.

 

 

 

Stig Johansson, Cajsa Holmstrand och Ulf Ahlner
Cajsa visar och förklarar hur Pythagoras sats kommer in i hennes konst. Med på bilden är Stig Johansson och Ulf Ahlner.

Stora salen

Cajsa Holmstrands utställning i Konstakademiens stora sal

 

 

 

 

Stig Johanssons recension i SvD 2005-03-26

"Matematiskt experiment
Roligt, genialt och praktfullt

Lite till mans har väl många av oss i mer eller mindre kärt minne Pythagoras sats från skoltidens matematiklektioner. Nu kan man via konsten få en möjlighet att friska upp sitt minne. Cajsa Holmstrand har nämligen på Konstakademien byggt upp en utställning till stor del baserad på denne gamle greks hypoteser kring det där med hypotenusan och kateterna."

Läs Stig Johanssons hela recension


Cajsa Holmstrands målningar - klicka på bilden för förstoringar av målningar Pythagoras - Klicka på målningarna för att erhålla förstoringar.

Östra salen

 

Cajsa Holmstrands målningar - klicka på bilden för förstoringar av målningarna.


I östra salen hänger 18 praktfulla målningar, klicka på bilderna för att erhålla målningarna i förstoring.

I rummet finns också tre stycken skulpturer. I bilden nedan sitter en liten gipsskulptur monterad på en hylla till höger om den stora målningen. Klicka på bilden för att erhålla en förstoring av den lilla skulpturen. Detsamma gäller även de övriga skulpturerna som visas i rummet.

 

 

 

  Cajsa Holmstrand finjusterar.
Cajsa Holmstrand
Målningar och skulpturer av Cajsa Holmstrand i Konstakademiens östra sal - Klicka på konstverken för att erhålla förstoringar.

  Målningar och skulpturer av Cajsa Holmstrand i Konstakademiens östra sal - Klicka på konstverken för att erhålla förstoringar.

Einar, Cajsa och Ulf finjusterar
Einar, Cajsa och Ulf finjusterar

  Målningar  av Cajsa Holmstrand

Bilder från den västra salen

I Cajsa Holmstrands biografi går det att läsa mer om hennes konstnärskap.
Cajsa Holmstrands grafik till försäljning hos oss

 

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -   
Målning av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Skulpturer av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Gipsskulptur av Cajsa Holmstrand Cajsa Holmstrand Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Cajsa Holmstrand Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målning Pythagoras av Cajsa Holmstrand - Klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Cajsa Holmstrand Cajsa Holmstrand Målningar Pythagoras av Cajsa Holmstrand Målningar Pythagoras av Cajsa Holmstrand Målningar Pythagoras av Cajsa Holmstrand Skulptur i gips av Cajsa Holmstrand - klicka på bilden för att erhålla en förstoring. Målningar Pythagoras av Cajsa Holmstrand