Curt Hillfons utställning
på Galleri Engström mars 2004

 

Curt Hillfon hade under våren 2004 en stor separatutställning på Galleri Göran Engström i centrala Stockholm. Utställningen visades i galleriets tre rum. Här visar vi bilder från ett av rummen, det stora rummet.

Observera att det går att klicka på samtliga konstverk för att erhålla förstoringar av respektive konstverk.

Curt Hillfon är målare, tecknare och grafiker. I hans arbeten kan man finna en komplicerad spänning mellan yta och djup, ljus och mörker och med en färgskala som är sval och exakt. Det han målar är vanligtvis svävande där kontakten med moder jord är helt frånvarande.

I en del av sina musikaliska bilder har han betonat det impulsiva. Många gånger uppfattas hans målningar som en serie improvisationer innehållande ett fast regelverk.

  Separatutställning Curt Hillfon - Samtliga verk går att klicka på för förstoringar.
     
Separatutställning Curt Hillfon - Samtliga verk går att klicka på för förstoringar.   Separatutställning Curt Hillfon - Samtliga verk går att klicka på för förstoringar.


Vi tackar Göran Engström, Galleri Göran Engström, för tillstånd att fotografera utställningen för att visa här. Utställningen pågick t.o.m. den 30:e mars 2004.


För att läsa mer om Curt Hillfons konstnärskap se
Curt Hillfons biografi

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning, se:
Curt Hillfons grafik i vår webbutik

 

 


Startsida   Tillbaka
Målning Källan av Curt Hillfon Målning Full Moon av Curt Hillfon Svart rum av Curt Hillfon Målning Lövsprickning i bokskogen av Curt Hillfon Målning-  En resa - av Curt Hillfon Målning  Eld av Curt Hillfon Svart rum av Curt Hillfon Målning Kivik 2003 av Curt Hillfon Målning Vägen till huset vid stranden av Curt Hillfon